Smink

Fick en kommentar tidigare idag:
SVAR
Jag kanske kommer göra en video längre fram men jag är inte riktigt bekväm med att sitta framför kaeran och prata men sla verkligen försöka göra det inom kort, kanske redan imorgon.
Min vardagliga sminkning
BASEN
Jag börjar med att applicera en foundation i hela ansiktet. Det är viktigt att inte glömma att dra ut det på öronen, jobba in det i ögonbrynen och i hårfästet och att dra ner det en bit på halsen för att inte få fläckar eller linjer.
Jag applicerar det med en stor foudationborste och arbetar i cirkelrörelser.
När jag är nöjd med foundationen och tycker att allt är jämt så använder jag puder för att göra basen matt och få bort den glansiga känslan. Puder applicerar jag med en puderpuff och då är det viktigt att INTE dra ut pudert utan dutta på det. Sedan tar jag en puderborste och borstar lätt av överblivet puder. Men behöver inte applicera puder med puderpuff utan det går lika bra med puderborste men tycker att det blir ett jämnare resultat med puderpuffen.
SHADING OCH HIGHLIGHT
Sedan tar jag en vit matt skugga(highlight) och applicerar på dom partier som jag vill framhäva i ansiktet. Och tar även en mörk skugga på dom partierna som jag vill dölja/förminska. Kommer ett inlägg efter detta där jag förklarar mer om just detta!

ÖGON
På vardagarna brukar jag inte göra särskilt mycket med ögonen om jag orkar/har tid.
Brukar ta en skugga som är lite mörkare än mitt puder och applicera på ögonlocken bara för att ha någon sorts sminkning på ögonlocken. Sedan tar jag mascara. Jag brukar inte börja mina ögonfransar eftersom det kan slita på ögonfransarna.
Att tänka på när du tar mascara; När du tar mascara på ovanfransarna så titta ner och tvärtom. Gör alltid sick-sack rörelser med borsten för att slippa klumpar.
Hoppas ni blev lite nöjda med detta!

Har ni några frågor så bara fråga!!

KOMMENTARER


Jätte bra sminktips, och fin blogg! :)

2012-02-07 // 22:04:19
Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: